maanantai 17. kesäkuuta 2013

Ole hyvä duunikamu

Meistä jokainen voi vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Meillä on myös vastuu huolehtia siitä, että voimme hyvin. Ja sen lisäksi, että me itse voimme hyvin, niin meidän kannattaa huolehtia myös siitä, että kaverimme voivat hyvin.

Voimme vaikuttaa hyvinvointiimme myös työpaikalla. Tätä hyvinvointia kutsutaan työhyvinvoinniksi. Me voimme kantaa vastuuta siitä, että olemme mahdollisimman hyviä alaisia.

Minun mielestäni meidän ei tarvitse odottaa, että pomot tai työsuojeluvaltuutetut pistävät työolomme paremmiksi. Tietenkin heillä on helvetin iso vaikutusvalta näihin asioihin.

Voimme kuitenkin myös itse parantaa omia työolojamme. Omaa työhyvinvointiamme. Ainakin minun mielestäni.

Voimme omalla panoksellammekin koittaa muovata työpaikastamme yhä viihtyisämmän. Ja olen ruvennut tekemään tänä kesänä tämän eteen töitä.

Työ ei helpotu laiskottelemalla. Jostain hommista luistamalla. Ei. Se on väärä tie. Se johtaa pahimmassa tapauksessa vain valituksiin.

Sen sijaan uskon ja luulen, että on olemassa myös hyväksyttäviä keinoja parantaa työviihtyisyyttään.

Yksi näistä keinoista on se, että käyttäytyy hyvin työkavereitaan kohtaan. Uskon nimittäin siihen, että metsä tuppaa vastaamaan niin kuin sinne huudetaan.

Jos hymyilet työkavereillesi, niin uskon, että saat hymyilyä myös takaisin. Ja kukapa ei mielummin paiskisi hommia paikassa, jossa ollaan iloisia kuin paikassa, jossa ollaan v-mäisiä.

Ole muita kohtaan mahdollisimman hyvä työkaveri, niin uskon, että saat tätä myös takaisin.

Millainen on sitten hyvä työkaveri?

Mielestäni hyvä työkaveri on luotettava, ahkera, vastuullinen ja hyväkäytöksinen. Ja koittaa ennemmin hymyillä kuin pitää naamaansa mutrussa. Hyvä työkaveri on myös huomaavainen. Ottaa ihmisten erilaisuuden huomioon ja arvostaa kaikkia yhtä paljon.

Tällainen työkamu Viltsu koittaa ainakin tänään taas olla. =)