perjantai 31. toukokuuta 2013

Pysy kunnossa!



Aloitetaan tämä vinkkiopas luultavammin sillä helpoimmalla ohjeella. Pidä itsesi kunnossa!

Turha se on kierrellä. Hyväkuntoinen ihminen jaksaa enemmän. Hyväkuntoinen ihminen jaksaa puurtaa jopa töitään paremmin, joten pidä itsesi kunnossa. 

Liiku hyvin ja säännöllisesti, niin jaksat paremmin. Liikuntaa ei kannata väheksyä tipan vertaa. Vaan ennemmin päinvastoin. 

Mitä parempikuntoisempi olet, niin sen enemmän jaksat. Luulisin. Joten harrasta liikuntaa säännöllisesti. 

Tähän blogitekstiin voisi hyvän kunnon lisäksi kirjata myös hyvinvoinnin merkityksen. Olen jostain lukenut, että onnellisempi työntekijä on tehokkaampikin työntekijä. 

En tiedä pitääkö kutinsa, mutta fyysisen kuntonsa lisäksi on hyvä pitää huolta myös henkisestä kunnostaan. Pitää mielensä vireänä. 

Minä esimerkiksi varasin mökin itselleni Kotkassa sijaitsevalta Santalahti-leirintäalueelta seuraaville vapaapäivilleni. Luulenpa, että tuollaisen mökkireissun jälkeen jaksaa taas puurtaa töitäänkin enemmän kuin sen jälkeen, että maleksisin vapaani vain pölyisessä yksiössäni. 

Olen ottanut myös periaatteekseni, että työt on vain töitä. Ja niissä (yleensä) ollaan kiinni vain työaikana ja sitten koitan ne poistaa mielestäni työpäiväni jälkeen. 

Vapaa-aikaansa ei kannata (jos ei ole pakko) käyttää työasioiden kanssa murehtimiseen tai pähkäilyyn. Silloin kannattaa vaikka levätä ja harrastaa. 

Kannattaa vaikka hankkia kiinnostava harrastus töiden lisäksi niin kuin meikäläinenkin on hankkinut. On siinä duunivuorot sujunut leppoisammin, kun olet välillä ohessa miettinyt mitä jossain seuraavassa haastattelussasi tulisit kysymään. 

Kiinnostava harrastus antaa paljon elämälle ja sellainen kannattaa koittaa hankkia. Se lisää mielen hyvinvointia ja onpahan muutakin tekemistä elämässä kuin työnteko. 

Työt eivät saa olla koko elämä. Vapaa-ajalla pidetään kunnosta, kropasta ja päänupista huolta. Jaksetaan sitten töissäkin paremmin. Eiköstä vain? =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti